On-line razgovor
Obrasci
Novosti 2022.
RSS

 

Želite li naše sadržaje pratiti na nešto drugačiji način, probajte naše RSS-kanale.

 

Što je RSS feed? 

Ne znate što je RSS? Ukratko, radi se o tehnologiji nazvanoj RSS (Really Simple Syndication) koja vam omogućava da pomoću posebnih programa ili dodataka dobijete obavijest o novim sadržajima na našim portalima, a kada vas neki naslov zainteresira, kliknete na njega i on vas nosi na portal na kojem  se nalazi cijeli tekst.

Ovaj alat vam omogućuje da budete uvijek u toku s novostima koje su objavljene na portalu i na taj način Vam neće promaknuti novi sadržaj objavljen na portalu. O svakom novom tekstu će se u kutku Vašeg ekrana na kratko pojaviti obavijest i sama će se povući.

RSS kanalima izdavačke kuće Verlag Dashőfer možete prostupiti uz pomoć sljedeći linkova ovisno na koji portal ste pretplaćeni.

Online knižnice

 

Prednosti RSS-a

  • neposredna obavijest o objavi novog teksta na portalu
  • lako i jednostavno korištenje
  • jedan klik Vas vodi do novog teksta

 

Temeljna pogodnost korisniku RSS kanala je da ne mora posjećivati stranice web siteova da bi pregledao ima li novosti koje ga zanimaju.

Dodatne pogodnosti predbilježbi na RSS kanale su anonimnost i prekid predbilježbe bilo kada. Uvjet korištenja RSS-a s korisnikove strane je otvorena veza prema Internetu. Korisnici novih internetskih preglednika (browser) i programa za rad s elektroničkom poštom, kao što su Internet Explorer i Outlook, također podržavaju RSS tehnologiju, pa nije potrebno pribavljati poseban RSS čitač. U slučaju da takav program ipak trebate, većinu ih možete besplatno preuzeti s Interneta.

Kako uključiti RSS za portale Verlag Dashöfera?

Posve je jednostavno predbilježiti se na RSS kanale za portale Verlag Dashöfera. Da biste se predbilježili učinite sljedeće:

1. Preuzmite aplikaciju besplatno s Interneta

2. Odaberite jedan ili više portala koje želite pratiti  

3. Kopirajte njihove RSS linkove u svoj program za RSS. Ako ste korisnik Internet Explorera 7, klikom otvorite RSS link, a na stranici kliknite na link Subscribe to this feed. Odaberite mapu u koju će vam pristizati novoobjavljene informacije u obliku linkova. 

4. Podesite postavke svoga RSS čitača prema vlastitim potrebama.

Kako prekinuti primanje obavijesti putem RSS-a?

Da biste prekinuli primanje obavijesti iz pojedinog RSS kanala, jednostavno obrišite njegov link u svome programu za RSS.

 

 

 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: